Overslaan en naar de inhoud gaan

Kersttijd Don Bosco

vier kaarsenOnze kerstwens

HUIS

Het is mooi een huis te zijn
voor het enige hart
dat je niet wil achterlaten

Het is mooi een ladder te zijn
voor kinderen
die op een sombere/zonnige dag
naar de zon willen klimmen

Het is mooi een deur te zijn
zachtjes knarsend
maar toch opengaand
voor al wie wil binnengaan

En een raam
waarin het licht niet dooft
voor al wie denkt:
het is al laat.

 

Vjatsjeslav Koeprijanov

 

Wij wensen jullie een Zalige Kerstmis!
We wensen jullie een gezond 2021!
Liturgiegroep Don Boscoparochie Kessel-Lo
Chris, Hermien, Ingrid, Lieve en Majo

Covid19

Covid 19 herfstgolf

Coronamaatregelen - update 11 november 2021

 • Het Overlegcomité van woensdag 17 november herbevestigt de mondmaskerplicht in gebouwen van de erediensten en wel vanaf de leeftijd van van 10 jaar. 
  De nieuwe maatregelen gaan in op zaterdag 20 november 2021 en gelden voorlopig tot 28 januari 2022. Begin januari komt het Overlegcomité samen om de maatregelen te evalueren.

 • "In de gebouwen van de erediensten en de niet-confessionele levensbeschouwingen is het verplicht om een mondmasker te dragen, met  de volgende uitzonderingen:

 • Wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld voor de prediker tijdens de preek of voor de koorzangers tijdens de zang.
 • Om te eten of te drinken, bijvoorbeeld om water te drinken tijdens de uitoefening van de collectieve (ere)dienst of bij de koffietafel in het gebouw van de eredienst, aansluitend op de collectieve (ere)dienst."
 • De bisschoppen van België roepen intussen de gelovigen op ook de andere voorzorgsmaatregelen strikt te blijven opvolgen: handen desinfecteren bij het binnenkomen, niemand aanraken tijdens de diensten, extra voorzichtig zijn bij het ontvangen van de communie, voldoende afstand houden en de gebouwen goed ventileren. Wie niet gevaccineerd is, wordt nogmaals opgeroepen dat alsnog wel te laten doen.

 • Wij blijven jullie spirit voeden met
  • regelmatige vieringen
  • bezinningsteksten